Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO)

Maatschappelijk betrokken ondernemen is  wanneer een ondernemer vrijwillig investeert in expertise, menskracht, faciliteiten of netwerken in de lokale samenleving. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk door medewerkers of het sponsoren van lokale projecten.

Kubox en maatschappelijk betrokken ondernemen

Een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waar Kubox aandacht aan wil besteden is maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). In het verleden sponsorde Kubox verschillende organisaties. Hiervoor waren nog geen richtlijnen opgesteld. Vanaf 2014 kozen wij ervoor om verschillende organisaties, stichtingen, verenigingen, vrijwilligers ofgoede doelen te (blijven) sponsoren; die in te delen zijn in grofweg drie categorieën:

  • Sponsoring van  muziekschool;
  • Sponsoring van goede doelen;
  • Sponsoring organisaties, stichtingen en verenigingen.

Sponsoring muziekschool

Choroschool EPM Holanda zet zich in om de Braziliaanse muziek en dan met name de stijlen ‘choro’ en ‘samba’ te behouden, te onderwijzen en zo ook te verspreiden en populariseren. De muziekschool rekent een laag tarief om de activiteiten toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, en is steeds afhankelijker van derden. Subsidies worden steeds minder uitgekeerd en non-profitorganisaties moeten meer en meer op zoek naar andere sponsoren. De jaarlijkse financiële bijdrage die met de sponsorovereenkomst gemoeid is, stelt EPM Holanda beter in staat haar doel te bereiken; kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben de mogelijkheid geven deel te nemen aan de muzieklessen.

 

Mede mogelijk gemaakt door Wayne Van Der Horst (W1), Alex Overgaag, Michael Vink (PASCREA videoproducties), Marijn van der Linden samen met alle acteurs/muzikanten (Escola Portátil de Música Holanda) en namens Kubox Rolf, Sander, Menno en Laura. Bekijk het complete foto-album van dit project.

Sponsoring goede doelen

Regelmatig sponsort Kubox een goed doel met 13 periodes lang een gratis opslagruimte. Iedere maand worden er via Facebook en Twitter oproepjes geplaatst waarop organisaties, stichtingen, verenigingen, vrijwilligers of goede doelen kunnen worden aangemeld voor dit project. Elke maand wordt er op een andere vestiging een ruimte aangeboden. Een overzicht van projecten die nu al worden gesponsord door Kubus Self-storage:

  • Mamas in nood 070;
  • Stichting uit de Brand;
  • Zos Radio;
  • De Mobiele Clowniek Fabriek;
  • Stichting OKEHOR;
  • Stichting Voetjes Van de Vloer.

Sponsoring organisaties, stichtigingen en verenigingen

Kubox sponsort daarnaast ook nog diverse andere projecten. Een voorbeeld van een interessant project is ELFvoetbal. Dit voetbalmagazine heeft Kubox in december 2013 benaderd om mee te doen aan hun actie om voetballen te sponsoren. De voetballen worden geschonken aan kinderen in het Daniel den Hoedhuis. Bovendien wordt een abonnement op het magazine aan het Ronald MCDonald huis afgeleverd, uit naam van Kubox. Een ander voorbeeld is het initiatief van Hogeschool Rotterdam en stichting Pameijer: “Samen een bakkie koffie doen”. Een groepje studenten komt samen met een cliënt van stichting Pameijer (met een begeleider) langs Kubus Self-storage om een kopje koffie te drinken en de werkomgeving te bekijken.

Meer informatie

We hopen in de toekomst nog meer goede doelen te kunnen helpen en aan dit lijstje toe te voegen. Ben je vrijwilliger of werk je bij een stichting, vereniging of goed doel? Stuur een e-mail naar info@kubox.nl voor meer informatie over onze sponsorprojecten.

(Bron: www.mvonederland.nl)