Samenwonen, wat verhuis je (niet) mee?

Geplaatst op 02/06/2021 in Verhuistips

Jullie gaan samenwonen. Gefeliciteerd! Wie verhuist naar wie? Of gaan jullie samenwonen in een nieuwe woning? Hoe dan ook staan jullie voor een aantal verhuiskeuzes. Twee inboedels smelten samen in één gezamenlijk huishouden. Gebruik ons samenwonen stappenplan voor een vliegende start van jullie samenwoonavontuur!

1. Maak een overzicht van al jullie spullen

Ga er eens goed voor zitten om jullie complete inboedel te inventariseren. Schrijf op welke spullen jullie samen hebben. Zo heb je een duidelijk overzicht om het samenwoonavontuur mee te starten. Markeer de spullen die jullie samen dubbel hebben. Keuzes maken volgt later. Geen haast!

2. Beschrijf jullie ideale inboedel

Wat heb je nodig? Waar bestaat volgens jullie beiden een gezamenlijk huishouden uit? Wat past in jullie nieuwe woning? Schrijf het op. Dat helpt jullie om samen op dezelfde lijn te komen. Denk aan kleding, meubilair en servies bijvoorbeeld. Misschien vind jij een 12-delig servies heel normaal, maar heeft je partner altijd een 6-delig servies gehad.

3. Maak keuzes

Jullie hebben nu een overzicht van alle spullen en een beeld van jullie ideale inboedel. Tijd om keuzes te maken! Wat verhuis je mee? Wat gaat naar de opslag? Wat breng je naar de kringloop of verkoop je op marktplaats? En denk eraan: samenwonen doe je samen. Daar hoort ook compromissen sluiten bij :) Stond vroeger je waardevolle racefiets in de woonkamer? Of je motor in de gang in de wintermaanden? Dan is het nu misschien tijd om een seizoensopslag of motorstalling te huren.

4. Scheid je zakelijke opslag van je privé spullen

Ben je zelfstandig ondernemer? Toen je alleen woonde vond je het niet erg om omringd te zijn door zakelijke opslag. Je webshopvoorraad of archief bijvoorbeeld. Nu jullie gaan samenwonen is het wel zo leuk (lees: romantisch) voor je partner als je een verschil maakt tussen je privé inboedel en zakelijke opslag. Creëer een aparte ruimte in huis voor je bedrijfsspullen. Of huur een bedrijfsopslag bij Kubox bij jou in de buurt.

5. Maak een verhuisplanning

Tijd om de verhuizing in gang te zetten. We hoeven je niet uit te leggen dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dat begint bij een realistische verhuisplanning. Meer tips voor georganiseerd verhuizen lees je hier.

Bonustip: maak het jezelf gemakkelijk met Kubox aan huis

Onze bonustip is om het jezelf niet te moeilijk te maken. Houd het leuk. Jullie gaan samenwonen en dat is een feest. Werk jezelf niet helemaal in het zweet met het huren van een verhuiswagen en inslaan van verhuismateriaal. Maak gebruik van Kubox aan huis. Dan zetten wij je eigen Kubox voor de deur, slaan we je spullen op zolang jij dat wilt en brengen we je Kubox naar het adres in Nederland waar jij wilt.