De opslag van Local Logistics

Geplaatst op 23/06/2021 in Zakelijk

Wat slaan zakelijke klanten van Kubox zoal op in hun opslagruimte? Dit keer nemen we een kijkje in de opslag van Local Logistics. Een kersvers logistiek bedrijf in Rotterdam, geboren uit moederbedrijf GroenCollect.

Met zes elektrische voertuigen bezorgt Local Logistics dagelijks pakketten in regio groot Rotterdam. Overdag worden de elektrische voertuigen gebruikt om restafval in Rotterdam op te halen voor GroenCollect. Na 16.00 uur worden dezelfde elektrische voertuigen ingezet voor de dienstverlening van Local Logistics. En de opslagruimte bij Kubox Rotterdam Noord? Dat is de op- en overslagplaats voor de pakketten die uitgereden moeten worden. Saki Tsiras is oprichter en manager van Local Logistics. Hij vertelt over zijn business model en ervaring bij Kubox Rotterdam Noord.

Betaalbare opslag aan de rand van de stad

Goed toegankelijk en bereikbaar waren de belangrijkste voorwaarden van Saki voor de opslag die hij voor ogen bij de start van Local Logistics. “Ik zocht betaalbare opslag aan de rand van de stad. Dat was nog een hele uitdaging. De bedrijfsruimtes die ik tegenkwam, waren vaak te klein of te duur. Op een gegeven moment viel mijn oog op Kubox. Dat was een schot in de roos.” Saki ging in gesprek met Kubox Rotterdam Noord. Een positieve kennismaking. “Ik had een goed gesprek met de beheerder. Mijn vertrouwen groeide ook toen ik hoorde dat PostNL al een tijd huurder is op deze locatie. Dan zal het wel goed zitten met de locatie en dienstverlening.” Niet veel later sloot hij een flexibel huurcontract af voor een garagebox van 17m2.

Opslag van pakketten

De zakelijke opslag van Local Logistics wordt gebruikt om pakketten te verzamelen, op te slaan en te sorteren. Deze pakketten worden dezelfde dag weer bezorgd bij de ontvanger. “Onze opslag gaat dus in principe iedere dag leeg, tenzij het pakket (om wat voor reden dan ook) niet bezorgd kon worden.” Local Logistics werkt in de daluren dat GroenCollect inactief is. Overdag worden de zes elektrische voertuigen ingezet om restafval op te halen voor GroenCollect. Dat afval wordt vervoerd naar de biohub van GroenCollect. Als dat werk erop zit rond 16.00 uur worden dezelfde voertuigen ingezet om pakketten op te halen bij klanten in de stad. “Die pakketten komen dan naar Kubox Ceintuurbaan. Hier verzamelen we eerst alles. Vervolgens wordt alles geporteerd en weer uitgereden. We bezorgen in regio groot Rotterdam, boven en onder de Maas.”

Goed toegankelijke opslag

Saki is vooral te spreken over de goede toegankelijkheid van de opslagruimte. “Je wilt niet dat mensen moeten zoeken om je te vinden. Zoals fietskoeriers waar we soms mee samenwerken. De vestiging aan de Ceintuurbaan is goed bereikbaar. Eenmaal bij het pand aangekomen, rijd je zo door de loodsdeur meteen tegen onze opslag aan. Ideaal voor ons dus.”

Behulpzame beheerder

“We zijn hier vanaf het eerste moment vriendelijk en gastvrij ontvangen. De beheerder denkt goed met ons mee. Het is niet snel te gek of te veelgevraagd. Bijvoorbeeld in december, toen we het gigantisch druk hadden met pakketbezorging. Op een gegeven moment konden we de pakketten niet meer in onze garagebox kwijt. We hebben ze toen buiten onze ruimte opgestapeld, dat vond de beheerder geen enkel probleem.”