De 5 ultieme tips voor verhuizen zonder stress

Geplaatst op 29/07/2021 in Verhuistips

Het aftellen is begonnen. De verhuizing komt steeds dichterbij. Je hebt al meerdere to do lists en lijstjes met tips klaarliggen. Om nog maar niet te beginnen over de stapels verhuischecklists. Het is dan ook tijd voor wat overzicht. Want hoe kom je in hemelsnaam die inpak- en verhuisdagen door zonder stress? Geen zorgen! Wij hebben de 5 ultieme verhuistips op een rij gezet voor verhuizen zonder stress!

Verhuistip 1: dubbelcheck

Er is zoveel waar je aan moet denken wanneer je gaat verhuizen. Dus laten we bij het begin beginnen met deze tips. Gewoon even voor de zekerheid. Heb je dit al geregeld voor de verhuizing?

●      Gas, water, licht

●      Verzekeringen wijzigen

●      Adreswijziging doorgeven

●      Internet, bellen, tv

Verhuistip 2: teamwork makes the dream work

Zorg dat je de juiste mensen hebt klaarstaan. Dit kunnen verhuisprofessionals of opgetrommelde familieleden zijn. Maak in het laatste geval een to do list met taken per persoon. Zo kan je tante prima helpen met breekbaar servies in- en uitpakken, terwijl je neef de bank sjouwt. Vraag jezelf vervolgens af: wie moet waar en wanneer zijn? En moeten ze nog iets meenemen? Communiceer je plan tijdig met je verhuisteam, zodat niemand voor verrassingen komt te staan tijdens het verhuizen. We sluiten deze verhuistip af met een aardigheidje: zorg ook voor iets lekkers of een klein bedankje.

Verhuistip 3: inpakken en wegwezen

Tijdens het moment suprême weet je soms van gekkigheid niet waar je aan moet denken. Je hoofd breken over iets wel of niet meeverhuizen is dan ook het laatste wat je wilt. Daarom geven wij als tip mee: zorg ervoor dat je vóór het daadwerkelijke inpakken en verhuizen bepaalt wat wel en niet meegaat. Schrijf op de dozen wat erin zit en in welke ruimte ze horen. Dat scheelt een hoop vragen tijdens het verhuizen. Ook bespaar je jezelf heel wat zoekwerk wanneer je gaat settelen.

Meenemen of weggooien? Dat kan zomaar een lastige keuze zijn. Oriënteer je dan ook op een opslagruimte. Zo kun je bij Kubox een ruimte huren vanaf 10 vierkante meter, oftewel meer dan 300 dozen. Heb je de ‘opruimsmaak’ te pakken? In onze grootste opslag kun je wel 375 dozen kwijt!

Verhuistip 4: goed verhuismateriaal en genoeg verhuisdozen

Naast de juiste mensen is goed materiaal een heel belangrijke tip voor verhuizen zonder stress. Zorg dus voor genoeg verhuisdozen. Ook andere materialen zijn geen overbodige luxe. Denk aan beschermhoezen, verhuisdekens, tape en een hondje. Dan bedoelen we natuurlijk niet je trouwe viervoeter, maar het plankje op vier wielen.

Ben je het spoor helemaal bijster hoeveel verhuisdozen je moet inslaan? Dan hebben wij nog een handige tip! Meestal geldt: 20 dozen voor een eenpersoonshuishouden, 40 tot 60 dozen voor een tweepersoonshuishouden en 70 tot 90 dozen voor een gezin met twee kinderen.

Bonustip: Kubox is jouw redder in verhuisnood

Ben je alweer een beetje gerustgesteld? Ja? Top! Nee? Ook in dat geval: geen stress. Deze laatste tip is namelijk een echte redder in nood wanneer je wakker ligt van je verhuizing. Kubox aan huis geeft je namelijk meer vrijheid rondom het verhuizen. Hoe het werkt? Wij bezorgen je eigen Kubox opslag aan huis, die jij kunt inladen met zo’n 100 verhuisdozen. Kubox haalt je box vervolgens op, slaat ‘m veilig op en levert ‘m weer netjes af op een locatie in Nederland naar jouw keuze! Als klap op de vuurpijl ben je met deze service in één keer klaar. Wij voorzien je namelijk van verhuisdozen en handige materialen voor het inpakken en verhuizen.

Meer verhuistips

Hopelijk heb je met deze tips (weer) een beetje het overzicht in de wirwar van alle to do- en checklists. Wees niet bang, je bent niet de enige die soms even niet meer weet waar je aan moet denken bij het verhuizen. We hebben dan ook meerdere blogs in dit thema. Dus wil je jezelf nog meer onderdompelen in allerlei handige verhuistips? Check dan zeker al onze blogs over verhuizen!