Van peuterhuis naar pubernest

Geplaatst op 10/07/2021 in Woontips, Opruimen

Kubox tijdelijke, externe opslagruimte huren, huis opruimen, van peuterhuis naar pubernest.

Stapels kinderboeken, waardevol speelgoed, bakken met sportspullen. Opgroeiende kinderen staan gelijk aan veel spullen met heel veel herinneringen. Toch wil je graag je huis opruimen. En de spullen dan? Die gooi je natuurlijk niet zomaar weg! Dat hoeft gelukkig ook niet. Huur een Kubox opslagruimte voor het opbergen van kinderspeelgoed.

Of je nu tijdelijk behoefte hebt aan wat extra kastruimte of een externe opslag zoekt zo groot als een vrijstaande woning, het is allemaal aan jou. Met onze verschillende locaties is er bovendien altijd wel een Kubox opslag bij jou in de buurt. Niets houdt je dus meer tegen voor een frisse wind door het huis. Hoe je kinderspeelgoed het beste opbergt? Kubox geeft je tips om van je peuterhuis een pubernest te maken!

Een goed begin…

Is het halve werk. Ja, het is echt waar. Ben je van plan om je huis op te ruimen? Bereid je dan voor met deze drie stappen.

●      Maak een plan. In één keer je hele huis opruimen is wat ambitieus. Pak de opruimsessie per categorie of ruimte aan. Zo houd je het leuk voor jezelf én voor de rest van je gezin!

●      Prik een datum. Wanneer wil je het hele huis opgeruimd hebben? Huur alvast een opslagruimte. Dan heb je meteen een goede stok achter de deur. Geef jezelf niet een té strakke deadline. Er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. 

●      Zorg voor de juiste tools. Je wilt niet dat je opruimsessie wordt onderbroken door een ritje naar de bouwmarkt. Het is heel handig om genoeg dozen en eventueel beschermende hoezen en folie in huis te hebben. Check ook de Kubox verhuismaterialen en bestel alles direct online!

Sleutel tot succes

Houd je vast, dit klinkt misschien heftig. Onze eerste tip is: haal alles uit de kast. Dit is misschien confronterend, maar toch is het echt de sleutel tot opruimsucces! Verzamel per categorie alles wat je hebt en leg dit bij elkaar. Raak je het overzicht kwijt? Verdeel je spullen dan in subcategorieën. Heb je bijvoorbeeld nog allerlei spullen van toen je kinderen klein waren? Verdeel deze categorie dan in boeken, knuffels en knutselwerkjes. Ga daarna verder met de volgende stappen.

Opbergen kinderspeelgoed: wat wel en wat niet?

Ga per (sub)categorie na wat je wilt houden en wat niet. Maak het jezelf gemakkelijk door vooraf te bedenken wat je met de spullen wil doen. Zet bijvoorbeeld de spullen die je wil verkopen alvast bij je computer en de zaken die je weg wilt gooien meteen bij de vuilnisbak. Berg je kinderspeelgoed op bij een externe opslagruimte van Kubox? Zet daar alvast dozen voor klaar. Schrijf op de doos wat je erin doet. Dat scheelt een hoop zoekwerk!

Opruimen is afscheid nemen

Een groot ‘gevaar’ bij opruimen is dat de spullen die je weg wilt doen stiekem ergens blijven staan. Dat schattige knuffeltje van toen hij nog klein was. Of dat leuke fietsje waar zij zo veel plezier mee heeft beleefd. Voorkom dat te veel spullen blijven liggen voor de verkoop. Stel voor deze stap een deadline. Vertrouw op je keuze en ga niet meerdere keren door je spullen.

Een ritje naar jouw Kubox opslagruimte

Tijdens het opruimen van je huis zul je vast vaak denken: “Leuk voor later!”. Of: “handig voor de uitzet als de kinderen het huis uit gaan.” Voorkom dat deze items onnodig ruimte in je huis innemen en huur een externe opslagruimte. Sla je spullen veilig bij Kubox. Zo hoef je geen afscheid te nemen van waardevolle spullen en herinneringen.

Houden zo: een opgeruimd huis

Zo, dat heeft al veel ruimte opgeleverd. Nu is het zaak om alles wat over is gebleven een plek te geven. Ook dit heeft aandacht nodig. Ruim je spullen dan ook weer per categorie op. Probeer de categorieën zoveel mogelijk bij elkaar op te bergen. Je zult zien dat je jouw huis zo veel makkelijker opgeruimd houdt.

Altijd welkom bij Kubox

De klus is geklaard. Nu is het tijd om te genieten van de ruimte om je heen én in je hoofd. Het ultieme gevoel van vrijheid. Krijg je heimwee naar die schattige peuterspulletjes? Kom dan 365 dagen bij jouw Kubox opslagruimte langs om herinneringen op te halen!