Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Kubox. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon. Meer informatie vind je ook in onze Algemene Voorwaarden.

Ja, je kunt heel eenvoudig bij je Kubox als deze veilig bij ons in de opslag staat. TIP: probeer een goede inschatting te maken welke spullen je wel en niet nodig hebt. Tussentijds toegang tot je Kubox kun je aanvragen door te mailen naar info@kubox.nl Wanneer je dit het liefst minimaal drie werkdagen van tevoren aangeeft, zorgen wij dat je Kubox voor je klaarstaat op één van onze vestigingen.

Wij plaatsen de Kubox in één van onze opslaglocaties. Wanneer je bij je Kubox(en) wilt om er spullen bij te plaatsen of uit te halen, kun je dit het liefst drie werkdagen van tevoren aangeven via info@kubox.nl. Wij zorgen er dan voor dat je Kubox(en) klaarstaan.

Ja, het is geen probleem om meerdere Kubox-opslagboxen thuis te laten bezorgen. Wij kunnen tot vijf Kubox opslagboxen in één keer bezorgen. Ook als je meerdere Kubox-opslagboxen nodig hebt is dat geen probleem.

De afmetingen van een Kubox zijn 2,49 x 1,89 x 2,65 meter (inwendig 2,30 x 1,75 x 2,09 meter) (lxbxh). Dit betekent een vloeroppervlak van ruim 4 vierkante meter! Dit biedt ruimte aan ongeveer 120 verhuisdozen of de inboedel van een 1 á 2 kamer appartement. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, dan leveren wij natuurlijk meer Kubox-opslagboxen. Het is mogelijk om tot vijf Kubox-opslagboxen in één keer te bezorgen. Ook als je meer Kubox-opslagboxen nodig hebt is dat geen probleem.

Als alles goed is ingepakt en klaar staat, kost het inladen van een Kubox je gemiddeld 30-45 minuten. Zodra we de Kubox hebben bezorgd, kan je meteen beginnen. TIP: Hoe dichter wij de Kubox bij je (voor-) deur kunnen plaatsen, hoe sneller jij kunt inladen. 

Hier kan je het retourplannen van je Kubox inplannen. Geef minimaal 14 dagen van tevoren jouw gewenste retourdatum aan. Wij adviseren je ruim van te voren je box retour te plannen om teleurstellingen te voorkomen. Beschikbaarheid onder voorbehoud. 

Het maximum gewicht waarmee de Kubox mag worden beladen is 750 kg. Let er dus goed op wat je gaat opslaan. Zo is hout bijvoorbeeld zwaar, maar ook dozen met boeken wegen vaak veel. Verdeel het gewicht goed over de Kubox. Lees voor meer informatie de gebruiksaanwijzing van de Kubox.

Eén Kubox biedt ruimte aan ongeveer 120 verhuisdozen of aan een inboedel van een 1 á 2 kamer appartement. Vind je het lastig inschatten, maak dan gebruik van de ruimtecalculator tijdens het bestellen van uw kubox thuisbezorgd.

Onze Kubox-opslagboxen kunnen bijna overal in Nederland bezorgd worden, met uitzondering van de Waddeneilanden. In het bestelproces controleren wij aan de hand van je postcode of wij ook bij jou kunnen bezorgen. Door de afmetingen van de Kubox past deze in een parkeervak of kan deze tot aan de (voor-)deur worden gebracht. Houd er rekening mee dat je zelf zorgt voor voldoende plaats om de Kubox te plaatsen. Meestal is het niet nodig om een vergunning aan te vragen.

Ja, je spullen staan veilig in de Kubox wanneer deze voor de deur staat! Zodra de Kubox is afgeleverd kun je beginnen met inladen. Afhankelijk van onze planning zet de chauffeur de Kubox voor de deur en haalt deze later weer op. Als je klaar bent met inladen, sluit je de Kubox af met de meegeleverde sloten. Je hoeft dan niet te blijven wachten tot de Kubox wordt opgehaald. Of de chauffeur blijft bij de Kubox wachten tot je klaar bent met inladen. Je hebt per Kubox 30-45 minuten de tijd om in te laden. Wij plaatsen de Kubox dezelfde dag (of in ieder geval zo snel mogelijk) in onze beveiligde centrale opslag. 

Mensen die een Kubox bestellen, zijn over het algemeen goed georganiseerd en reserveren ruim van tevoren een plek in onze planning. Je bestelling ontvangen wij het liefst minimaal drie werkdagen voor de gewenste leverdatum. Bij extreme drukte kunnen wij genoodzaakt zijn een nieuwe bezorgdatum af te spreken.

Een spoedlevering betreft een extra service voor het op zeer korte termijn leveren van de Kubox. Bij retourleveringen gaat dit om een periode van 14 dagen. Een spoedlevering is altijd op basis van beschikbaarheid in de planning.

Je kunt de Kubox direct reserveren op onze website.

Bij je bestelling reken je meteen de eerste maand huur van je Kubox af. Hierna ontvang je maandelijks een factuur met een iDEAL-link op het door jou opgegeven e-mailadres. Je kunt de betaling van de Kubox ook naar ons overmaken onder vermelding van je Kubox-nummer.

Nee, het huren van een Kubox is niet duur! Kubox is in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan het huren van een ‘gewone’ opslagruimte. In elk geval is het een stuk makkelijker. Je hoeft de spullen niet naar een opslagruimte toe te brengen en dat scheelt tijd en moeite. Je kunt je Kubox eenvoudig voor de deur in- en uitruimen, waardoor je de spullen uiteindelijk maar twee keer in je handen hebt gehad in plaats van vier keer. Kubox hanteert een vaste lage prijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Om ervoor te zorgen dat de Kubox veilig in onze opslag staat, mogen niet alle goederen (zoals bijvoorbeeld gevaarlijke, toxische, ontplofbare, ontvlambare, gestolen en bederfelijke goederen) worden opgeslagen. Een uitgebreider overzicht vind je in onze Algemene Voorwaarden.

Wanneer je de Kubox volgens onze instructies hebt ingeladen, zijn je spullen tijdens het vervoer verzekerd voor transportschade volgens de Algemene Vervoers Condities. TIP: lees onze laadinstructies goed door! Op alle (aanvullende) diensten van Kubox zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. 

Ja, je Kubox staat bij ons in een goed beveiligde opslag. Al onze opslagruimten voldoen aan wettelijke voorschriften op het gebied van brandveiligheid.

Mocht je onverwacht korter huren dan je gepland had en daarmee niet voldoen aan de minimale afname berekenen wij een nacalculatie. Dit doen wij door te kijken hoeveel maanden je gehuurd hebt, dan berekenen wij welke tarieven bij jouw huurtijd van toepassing zijn en belasten wij het verschil aan je door.

Jazeker, op deze manier is verhuizen via Kubox heel eenvoudig. Na de opslag brengen wij de kubox terug naar ieder gewenst adres in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Het is soms lastig om goed in te schatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Gebruik hiervoor dan ook onze ruimtecalculator, hiermee bereken je zelf hoeveel kuboxen je nodig hebt voor jouw spullen.

Contact

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Bel ons: 088 - 506 2900

Contactformulier