Huis verkoopklaar maken: hoe doe je dat?

Geplaatst op 03/06/2020 in Woontips, Verhuistips

Een huis verkoop je vooral met een ‘goede eerste indruk’. En die is niet vervanbaar. De goede indruk creëer je vooral met opruimen, opfrissen, grondig schoonmaken en luchten. Soms moet je geld investeren in een modernere look. Bijvoorbeeld vergeelde badkamertegels wit schilderen of een neutraal behangetje plakken op een gifgroene muur. Een snelle verbouwing kan ook, maar vaak resulteert de moeite en investering niet in een hogere verkoopprijs. Wellicht wel in een snellere verkoop. We gaan iedere ruimte langs met wat jij kan doen om je huis op z’n best te laten zien.

De tuin verkoopklaar maken

Vaak focus je met het verkoopklaar maken van je woning op de binnenkant. Maar potentiële kopers zien de tuin als eerste. Kijk er kritisch naar: veeg zand en bladeren weg, pluk het onkruid en maak de struiken in vorm. Met een paar grote potten bloeiende planten creëer je een verzorgde en goede eerste indruk. Werp ook een blik op je tuinmeubelen. Krijg je er een triest gevoel van? Haal ze dan weg en zet ze bijvoorbeeld tijdelijk in een Kubox Thuisbezorgd. Met deze dienst worden je meubels opgehaald en op je nieuwe adres teruggebracht.

Kubox opslag

De hal verkoopklaar maken

Net zoals bij de tuin, moet ook de eerste stap over de drempel van het huis een goed gevoel geven. Begin daarom bij de voordeur. Zorg dat deze schoon is en goed in de verf zit. Ruim de hal op, laat aan de kapstok maximaal drie jassen hangen en zet schoenen netjes op een schoenenrek.

De badkamer verkoopklaar maken

Het loont vaak niet om voor de verkoop een gedateerde badkamer te vervangen, omdat een badkamer prijzig en smaakgevoelig is. Je kunt wel vergeelde tegels met witte verf overschilderen en een nieuwe wc bril plaatsen. Zorg ook dat er geen schimmel zichtbaar is en alle verpakkingen van shampoos en dergelijke in een dichte kast staan. Opgerolde dikke handdoeken en kaarsjes geven je badkamer een extra chique sfeer. En zet plantjes neer! Mensen krijgen daar een sereen gevoel van.

Serene badkamer

De keuken verkoopklaar maken

Net zoals de badkamer is een keuken smaakgevoelig. Doe in deze ruimte daarom kleine aanpassingen met een groots effect. Mochten de keukenkastjes bijvoorbeeld een uitgesproken kleur hebben, kun je de kastjes wel opfrissen met verf en andere handgrepen. En schilder de tegeltjes in een neutrale kleur. Maak als laatste het aanrecht leeg en alles brandschoon. Vergeet de randjes van de koelkast, afzuigkap en vaatwasser niet. Zet een fles wijn op het aanrecht, en de keuken is klaar.

De woon-, slaap- en overige kamers verkoopklaar maken

In de woonkamer, slaapkamer en overige ruimtes zul je vooral uitgesproken kleuren moeten vervangen voor een neutrale kleur. Mensen vinden het vaak moeilijk om ‘door’ een kamer heen te kijken. Dus die paarse of felrode muur? Wit moet het zijn. Ook heel belangrijk: doe alle gordijnen open voor veel licht en haal alle losse en persoonlijke spullen weg. Die grote trouwfoto, stapels post, hondenmand, kinderknuffels en spullen kun je heel fijn kwijt in een opslag bij Kubox. Het huis wordt er nóg lichter en ruimtelijker van, als je de grote, logge meubels weghaalt. Met de gratis verhuisdienst van Kubox Thuisbezorgd heb je er geen omkijken meer naar en laat je een strakke woning aan kijkers zien.

Is je huis verkoopklaar? Bak nog net voor de bezichtiging een appeltaart! Muffe geurtjes lossen direct op en het huis voelt warm en welkom. Ook kunnen de kijkers met een stukje appeltaart even tot rust komen en ervaren hoe de lichtinval in het huis is.

Laat de kijkers maar komen!