Georganiseerd verhuizen doe je zo

Geplaatst op 28/04/2021 in Verhuistips

Je gaat verhuizen. Wat leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe woning. Je hebt ontzettend veel zin in je nieuwe stek. Maar het verhuizen, daar zie je eerlijk gezegd als een berg tegenop. Het opruimen van je huis, al die spullen, al die verhuisdozen, het sjouwen, op en neer pendelen. Geen paniek! Kubox helpt je er doorheen met vier verhuistips voor een snelle en efficiënte verhuizing zonder stress.

1. Maak een verhuisplanning

We hoeven je niet uit te leggen dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dat begint bij een realistische verhuisplanning. Met de nadruk op realistisch. Houd bij de verhuisplanning een aantal belangrijke zaken in de gaten. Zo bepaal je of je de spullen meteen naar je nieuwe woning kunt brengen, of dat ze eerst in een tijdelijke opslag moeten. 

  • Wanneer moet je het huis leeg opleveren?
  • Wat is ervoor nodig om je huis leeg te maken?
  • Wanneer kun je de nieuwe woning in? 
  • Hoelang heb je nodig voor inpakken en uitpakken?
  • Wat heb je op welk moment nodig?

2. Regel een slaapplek tijdens de verhuizing

Is de verhuisplanning vrij strak? Komt het er nauw op aan dat je slaapruimte hebt voor jezelf en de kids eventueel? Maak het jezelf gemakkelijk en boek voor een paar dagen een hotel of tijdelijke woning in de buurt. Of kijk je (schoon)ouders lief aan. Dat brengt rust. 

3. Maak een verhuisbudget

Neem in je verhuisplanning ook een verhuisbudget op. Neem ook een post ‘onvoorzien op’. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Hier lees je wat een verhuizing kost. 

4. Bereid de verhuisdag voor

Je wilt snel en efficiënt verhuizen. Dat snappen we. Dit stappenplan helpt je voorbereiden op de grote verhuisdag. Maak ook een plan voor het inpakken. Gebruik daardoor deze inpaktips voor verhuizen.

5. Doe niet alles zelf! 

Je hoeft geen busje of vrachtwagen te huren om op en neer te pendelen. Die zorg neemt Kubox bij je weg met Kubox aan huis. Wij bezorgen je eigen Kubox opslag aan huis, halen ‘m op en brengen ‘m weer terug wanneer jij dat wilt. Ja, je leest het goed. Je krijgt letterlijk je eigen opslag voor de deur. In één Kubox aan huis passen zo’n 100 verhuisdozen. Dat is ongeveer vergelijkbaar met 2 kamers aan inboedel. Kortom, Kubox neemt een stuk van de verhuizing uit handen. Maar zo zijn er vast meer partijen en mensen die je kunnen en willen helpen met verhuizen. Denk aan vrienden en familie voor het inpakken van je spullen.

6. Eerst opruimen, dan inpakken

Ruim eerst je huis op. Ga daarna pas inpakken. Zo voorkom je dat je spullen inpakt die je na de verhuizing toch wegdoet. Deze 4 stappen voor de verhuizing helpen je hierbij. Doe oude spullen die je al lang niet hebt gebruikt of kapot zijn weg. Breng ze naar de kringloop bijvoorbeeld. Heb je spullen die je wel wilt verhuizen, maar waar in je nieuwe woning niet veel plek voor is? Kies dan voor een flexibele, externe opslagruimte bij jou in de buurt. Kubox opslagruimte begint al bij een kleine opslag van 1-2 m3. Dat is ongeveer de grootte van een kast. We hebben ook extra grote opslag van 30+ m3. Zie het als de extra kast die je mist, een schuur of garage, waar je jouw spullen stalt die je niet jaarrond nodig hebt. Houd deze spullen apart tijdens je verhuizing.