Inpaktips voor verhuizen: met deze 10 hacks heb je een zorgeloze verhuizing

Geplaatst op 24/06/2020 in Verhuistips

Verhuizen en uitpakken valt wel mee. De meeste tijd van een zorgeloze verhuizing zit namelijk in de voorbereiding: plannen, inpakken en regelen. Deze inpaktips bereiden jou zo voor dat jij zorgeloos kunt verhuizen.

Hack 1. Bekijk véél YouTube-filmpjes over inpakken

Bekijk YouTube-filmpjes en leer zo van anderen! YouTube staat vol met filmpjes die laten zien hoe je een onhandige bank, zware wasmachine, mega matras of andere grote, onhandige of verschrikkelijke spullen kan verhuizen.

Hack 2. Begin op tijd met inpakken

Ja echt, begin op tijd. Twee weken lang iedere avond een paar dozen inpakken is écht minder zwaar dan alles inpakken op de twee laatste avonden.

Ook voelt het alsof je je verhuizing meer onder controle hebt. De meeste boeken en decoraties gebruik je niet iedere dag en kunnen alvast in een doos. Pak de spullen die je iedere dag gebruikt als laatste in.

Hack 3. Maak een overlevingspakket

Bij de tweede hack las je dat je op tijd moest beginnen met inpakken. Maar dat betekent wel dat er altijd spullen blijven die je dagelijks gebruikt en tot op het laatste moment niet in kan pakken. Denk maar aan je tandenborstel, koffiemok en koffie, een onderbroek, een handdoek enzovoort.

Lees in de blog Huis opruimen voor de verhuizing meer voorbeelden van spullen die je al vroeg kunt inpakken.

Stop al deze spullen in een weekendtas of doos en maak hier je ‘overlevingspakket’ van. Zo hoef je niet al op de avond voor de verhuisdag je dozen uit te pluizen om de volgende ochtend met een kop lekkere kop koffie wakker te worden.

Hack 4. Boek een opslag

Zowel op de korte termijn als op de lange termijn kan een opslag een fijne manier zijn om je huisraad op te slaan. Denk aan een overgangsperiode naar een nieuwe woning of om ruimte in huis vrij te maken (bijvoorbeeld wanneer je kleiner gaat wonen).

Maar ook voordat je gaat verhuizen kan het handig zijn om tijdelijk wat spullen op te slaan, zodat je meer overzicht hebt. Met Kubox Thuisbezorgd wordt er gratis een opslagbox (Kubox) bezorgd en weer opgehaald.

Hack 5. Gebruik textiel voor breekbare spullen

Breekbare spullen moeten veilig ingepakt worden en textiel moet ook mee. Eén en één is twee. Gebruik deze lakens, handdoeken, theedoeken, kussens enzovoort om je breekbare spullen mee in te pakken. In sokken kun je een glas of kopje stoppen en om een bord sla je een theedoek. Zo bespaar je op inpakmateriaal en hou je meer ruimte over. Je kunt ook proppen textiel gebruiken als vulmateriaal.

Hack 6. Fotografeer aangesloten elektrische apparaten

Hoe vaak heb je met dat gele kabeltje en je modem gestaan met de vraag: waar ging dit ook al weer in? Precies, met deze hack gaan we dat voorkomen. Maak foto’s van je aangesloten apparatuur voordat je deze gaat inpakken voor een verhuizing. Wel van de achterkant natuurlijk, zodat je precies kunt zien waar welke kabel moet.

Hack 7. Inpakken in dozen, label ze en hou een aantal lege dozen achter de hand

Dozen zijn fantastisch voor het inpakken. Je kunt ze stapelen en ze beschermen je spullen beter dan een shopper of plastic tas. Voor zware spullen gebruik je kleine stevige dozen, voor het verhuizen van boeken heb je speciale boekendozen en voor de rest kun je de gemiddelde verhuisdoos gebruiken.

Vervolgens label je ze. Dat maakt de tijd na de verhuizing een stuk makkelijker. Het labelen kun je doen aan de hand van een woord of een kleur voor iedere ruimte. Op iedere doos plak je op dezelfde plek een stukje gekleurde tape. Op de deuren in je nieuwe woning plak je ook een stukje tape in dat kleurtje. Zo kunnen je helpers in één oogopslag zien waar iedere doos naartoe moet en voor jou rest alleen het uitpakken.

Op de verhuisdag kom je altijd nog spullen tegen die mee moeten naar je nieuwe woning. Hou hiervoor een aantal dozen achter de hand. Dit zijn dan je ‘rommeldozen’.

Hack 8. Denk aan deurtjes en lades: zet ze vast!

Je zult net zien, de kast draag je het makkelijkst op z’n kop en dan vliegen de deurtjes gevaarlijk open. Zet ze daarom vast met wat tape. Of pak de hele kast in met beschermfolie. Ook lades kun je gemakkelijk vastzetten met wat tape. Of haal ze eruit, scheelt weer gewicht.

Tip: gebruik schilderstape. Hiermee voorkom je dat je verf van de kastjes trekt bij het verwijderen van de tape.

Hack 9. Stel een regisseur aan

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar stel een regisseur aan die let op de structuur en veiligheid tijdens je verhuizing. Zeker als je helpers je vrienden zijn, kan het erg gezellig worden met verhuizen. Misschien wel te gezellig? Mensen kunnen vallen en spullen kunnen beschadigen.

Lees in de blog Stappenplan voor de verhuisdag waarom.

Hack 10. Verhuis in één dag

Hoe verleidelijk is het om bij de laatste loodzware spullen te zeggen: morgen doen we de rest? Doe het niet. De volgende ochtend sta je namelijk met dubbel zoveel spierpijn op en is het nog erger om alles te tillen. Het is fijner om te kunnen denken: ‘vandaag hoef ik alleen maar de dozen uit te pakken’. Verhuis dus in één dag!

Om verhuizen nóg makkelijker te maken, kan je de verhuiswagen voor je deur laten bezorgen zónder extra kosten te maken voor professionele sjouwhulp. Je bestelt je Kubox online en hoeft verder alleen nog maar in te pakken.

Succes! Enneh.. vergeet niet te genieten hè.