Extra hulp bij verhuizen: wat zijn de mogelijkheden?

Geplaatst op 18/06/2020 in Verhuistips

Want hoe verhuis je nou zo, dat het past binnen je beschikbare mogelijkheden, zoals tijd, budget en fysieke gestel? Wat kan je zelf en wie mag jou helpen? Wat betekent dat voor jouw portemonnee en planning? Deze blog geeft overzicht van de mogelijkheden van verhuishulp en de voor- en nadelen van die extra hulp.

 1. Vraag vrienden of bekenden
 2. Verhuisbedrijf
 3. Verhuizen met Kubox

Verhuizen? Vraag vrienden of bekenden

Verhuizen kan een hoop kopzorgen geven, maar de verhuizing is ook vaak het eerste moment waarop je herinneringen maakt in je nieuwe woning. Hoe leuk is het om hier een gezellige dag van te maken met vrienden, familie of goede bekenden.

Laten we eerlijk zijn: het wordt alleen gezellig als je de stress tot een minimum weet te beperken. Gelukkig kan dat ook prima, als je het een beetje voorbereidt. Bekijk ook onze blog ‘Verhuizing regelen, wat moet je doen?’, voor alle overige regeldingen rondom de verhuizing. In de blog ‘Stappenplan voor verhuisdag zonder verhuisbedrijf’ gaan we verder in op wat moet je doen rondom de verhuisdag zelf.

We adviseren om goed na te denken over wie wat mag doen. Je kunt jezelf beter vrijhouden van sjouwwerk, schoonmaken en lunch voorbereiden, zodat je een aanspreekpunt blijft voor de anderen. Het is handig om deze uitvoerende taken van tevoren al aan anderen toe te wijzen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Het loont daarnaast de moeite om goed na te denken over het transportmiddel waarmee je wilt verhuizen: busje, kar of Kubox. Deze drie stappen kunnen je daarbij helpen:

 1. Schat in hoeveel kubieke meter huisraad je moet vervoeren
 2. Bepaal hoe vaak je heen en weer wilt rijden
 3. Kies op basis van deze conclusies jouw transportmiddel

Zorg dat je bij het regelen van het transportmiddel ook nadenkt over netten of zeil (voor over de kar), verhuisdekens en verhuismaterialen zoals tape, noppenfolie en inpakpapier. Als je een busje huurt, vraag dan of je zulke materialen bij de prijs in zitten.

Verhuisdoos

Voordelen van verhuizen met vrienden en bekenden

Verhuizen kan heel gezellig zijn. Het kan bovendien een dag zijn waarop je mensen laat samenwerken die elkaar nog niet zo kennen. Die gezellige buurman heeft jouw handige zus misschien nog nooit gezien. Die dynamiek kan al heel leuk en verrassend zijn.

Daarnaast kan je nog wat meer praktische voordelen van verhuizen met vrienden en bekenden verzinnen. We noemen er een paar:

 • Het is goedkoper dan professionals inschakelen
 • Je hebt volledige regie en controle
 • Je hebt geen onbekenden in huis
 • Zelf verhuizen is een leuke oefening in organiseren
 • Als er iets beschadigt, doe je dat – gek genoeg - soms liever zelf

Nadelen van verhuizen met vrienden en bekenden

Natuurlijk zal zelf verhuizen niet voor iedereen zijn weggelegd. En wel hierom:

 • Zelf sjouwen is vermoeiend en levert soms zelfs blessures op
 • Zelf regie hebben is enigszins stressvol
 • Zelf verhuismaterialen, mensen en transport regelen kost veel tijd
 • Je mist kennis en ervaring die verhuisbedrijven wel hebben
 • Als je inboedelverzekering verhuisschade al dekt, zal je premie daarna stijgen

Verhuishulp van een bedrijf

Een verhuisdienst kan veel werk uit handen nemen. En waar jij onderaan de trap kan staan hannesen met een iets te grote kast, heeft het verhuisbedrijf dat onding binnen ‘no time’ boven.

Dit zijn nog meer voor- en nadelen om je te helpen kiezen:

Voordelen van verhuizen met een bedrijf

Mensen verhuizen gemiddeld eens per zeven jaar. Verhuizers doen soms meerdere verhuizingen op één dag. Dat levert genoeg redenen op waarom je liever een professional inschakelt om je te helpen verhuizen.

 • Ideaal wanneer je geen beroep kunt of wilt doen op vrienden en bekenden
 • Je kunt je tijd besteden aan iets anders dan het regelen van je verhuizing
 • Kleinere kans op schade. Geen laconieke broers met hun ‘boem is ho!’
 • Verhuizers hebben alle verhuismaterialen zelf: dozen, karren en transport
 • Tijd is geld, dus zij werken zo snel en efficiënt mogelijk te verhuizen
 • Ontzorgen ‘to the max’. Ook inpakken van je huisraad kunnen ze overnemen

Nadelen van verhuizen met een bedrijf

 • Het is lastig om regie te houden. Het zijn toch jouw dierbare spullen
 • Professionals werken graag snel. Je kunt je erdoor opgejaagd voelen
 • Het is niet de goedkoopste van de opties
 • Onbekenden over de vloer kan ongemakkelijk zijn of zelfs onveilig voelen
 • Met bekenden verhuizen is meestal gezelliger
 • Algemene voorwaarden zijn altijd tricky. Let op eigen risico bij schade 

De kosten en de service verschillen per bedrijf. We adviseren om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. En om te selecteren op meer dan alleen de prijs. Lees hier meer over in het blog ‘Verhuizing regelen, wat moet je doen?’.

Opbergbox

Verhuis met Kubox

Voor wie geen zin heeft in vreemde mensen over de vloer, maar wie toch verhuishulp kan gebruiken, is er altijd nog Kubox. Een uitkomst voor wanneer je bijvoorbeeld nog even je nieuwe huis af wilt maken en je nog niet klaar bent voor alle kasten en dozen.

De drie belangrijkste voordelen

 1. Na één maand opslag bij Kubox betaal je geen kosten voor het verhuizen. Na deze periode brengt Kubox jouw spullen kosteloos terug
 2. Je bent in één klap klaar. Kubox voorziet in verhuisdozen en verhuismateriaal zoals inpakpapier en dozen. Dus hoef je niet een rondje te maken langs diverse bouw- en klusbedrijven
 3. Het is onwijs eenvoudig. Kubox bezorgt een box bij jou thuis, jij laadt in en hebt verder nergens omkijken naar. Kubox haalt jouw spullen op, slaat ze veilig en droog op en levert ze netjes weer af. Door heel Nederland!

Hoe jouw verhuizing ook wordt, je bent goed bezig met inlezen. Kies je niet voor gezelligheid, dan kies je wel voor gemak. Het wordt hoe dan ook een succes!

Vond je dit artikel nuttig? Lees dan ook de tips over: