Verhuisartikelen: deze top 8 maakt je verhuizing zorgeloos

Geplaatst op 05/08/2020 in Verhuistips

Voordat je gaat verhuizen, moet je al veel regelen. Wij voegen er een extra ‘to do’ aan toe: regel verhuisartikelen. Daarmee wordt je verhuizing beslist makkelijker. Waarom? Je weet het vast nog wel van je eerste verhuizing in bijvoorbeeld je studententijd. Je zag een leuke vintage bank en die moest absoluut naar jouw kamer in een galerijflat. Met drie maten tilde je de bank de trap op. Eindelijk boven bleek het trapgat smaller te zijn dan je dacht en er kwam een flinke scheur in de bankbekleding. Deze ongelukjes kun je voorkomen met goede verhuisartikelen.

Verhuisartikelen inpakken

Verhuisartikelen: de voordelen

Verhuisartikelen beschermen niet alleen je huisraad, maar ook je dierbare lichaam. Beschermhoezen, noppenfolie of verhuisdekens zorgen ervoor dat je huisraad en ongedeerd in je opslag of nieuwe huis komen. En met de verhuisartikelen steekkarretje, verhuislift en verhuishondje belast je je rug minder. Eén en één is twee!

1. Beschermhoezen, matrasbeschermer en verhuisdekens

Je huisraad schadevrij door een trapgat tillen, is gewoon moeilijk. De ondergrond is instabiel, er is weinig licht en vaak zit er ook nog een draai in de trap. Je hoeft maar je voet te verzetten en je raakt iets scherps. Met een stoel-, bank-, of matrashoes voorkom je schade. Deze hoezen zijn extra stevig en kun je huren bij Kubox.

Een verhuisdeken doet ongeveer hetzelfde en kun je voor verschillende meubels gebruiken, voor je waardevolle schilderij, passpiegel of ladenkastje bijvoorbeeld.

2. (Extra stevige) verhuisdozen

Dozen zijn fantastisch voor het inpakken, las je al eerder in het overzicht van handige inpaktips voor een verhuizing. En niet voor niets, want dozen kun je stapelen en ze beschermen je spullen beter dan een shopper of plastic tas. Zo past er veel meer in de verhuiswagen. Er zijn talloze verhuisdozen bij Kubox beschikbaar: extra stevige voor zware spullen, speciale boekendozen, kledingdozen en ‘normale’ dozen. Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Volgens de Consumentenbond kun je uitgaan van:

  • 20 dozen voor een eenpersoonshuishouden
  • 40 - 60 dozen voor een tweepersoonshuishouden
  • 70 - 90 dozen voor een gezin met twee kinderen

Lees ook: tips voor het verhuizen van boeken

 3. Verhuishondje

Een gouden regel onder verhuizers is: als je het meubel kan rijden, moet je het rijden. Dat betekent: regel voldoende verrijdbare verhuisartikelen, zoals hondjes. Een hondje is niets meer dan een dik plankje op vier wendbare wieltjes. Je kunt hier heel makkelijk meubels en zware dozen op verplaatsen. Zie het als jouw ‘extra paar handen’ zonder dat je tilt en je rug overbelast.

Lees voor meer verhuistips het stappenplan voor de verhuisdag.

4. Opslag

In het rijtje ‘deze verhuisartikelen maken je verhuizing zorgeloos’ hoort ook een opslag. Want soms moet je de periode tussen wonen in je oude en nieuwe huis overbruggen. Maar waar laat je je spullen? Ook voordat je gaat verhuizen kan het handig zijn om tijdelijk wat spullen op te slaan, zodat je meer overzicht hebt. Na één maand opslagruimte voor de deur wordt je huisraad door heel Nederland kosteloos teruggebracht. Ideaal als je in een grote stad als Rotterdam, Amsterdam of Utrecht woont.

5. Stretchwikkelfolie en noppenfolie

Met noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic, pak je de meest fragiele huisraad veilig in. De luchtbubbeltjes beschermen je servies, fotolijsten en spiegels voor botsen, stoten en trillingen tijdens vervoer en opslag. De gladde variant - stretchwikkelfolie - is ideaal om kastjes met lades of deurtjes in te wikkelen. Zo zwaaien die niet gevaarlijk open als jij er mee naar de verhuiswagen loopt.

6. Tape

Wie kent het niet dat je een zware doos tilt en de bodem er plots uit valt? Oeps. Voor dit probleem heb je het veelzijdige verhuisartikel ‘tape’ nodig. Je zet de onderkant weer vast en daarmee kan de doos nog even door. Maar ook noppenfolie, verhuisdekens, deurtjes en lades kun je vastzetten met een stukje tape.

verhuisartikel tape

7. Steekkarretje en spanbanden

Spanbanden en een steekkarretje zijn samen een gouden duo. Je vriezer, koelkast of wasmachine wip je makkelijk op het steekkarretje en zet je vast met supersterke spanbanden. Zo raakt het karretje niet uit balans als je bijvoorbeeld over een losse stoeptegel rijdt. De spanbanden kun je vervolgens ook gebruiken om alle meubels in de verhuiswagen vast te zetten. Zo voorkom je dat je meubels tijdens de verhuisrit door de hele wagen schuiven. Maar let op: trek de spanbanden niet té strak aan, want anders beschadig je je spullen alsnog.

8. Verhuislift

Toegegeven, niet iedereen zal dit verhuisartikel nodig hebben. Maar als je gezegend bent met een authentiek oud appartement in één van de Nederlandse steden, zul je veel baat hebben bij een verhuislift. Vanuit je appartement zet je alle dozen, meubels en andere huisraad op de lift. Via een liftplateau komen je spullen naar beneden. Of andersom: beneden zet je alles op het liftje en boven haal je de dozen en meubels eraf. Niks geen gedoe met tillen, bochtjes maken en uitgeputte spieren.

Nu je op een rijtje hebt welke verhuisartikelen jij beslist nodig hebt voor je verhuizing, kun je ze bestellen en je huisraad inpakken. Laat je inspireren door de blogs hieronder!